Racingnyheter

Lika mycket som det är full fart på racingbanorna i de olika motorsporterna så är det full fart även runtomkring – på gott och ont. I år har pulsen kring motorsport verkligen varit hög i media.Här tar vi upp två av de mest intressanta aktuella nyheterna i racingvärlden som inte oväntat kommer från Formel 1-cirkusen.

Bianchi tillstånd fortsatt kritiskt

Den franske Formel 1-föraren Jules Bianchi kraschade våldsamt i Japans Grand Prix för några veckor sedan och ännu vet läkarna inte om Morussiaföraren kommer att överleva de svåra skadorna han ådrog sig. Den otäcka olyckan har tagit bort strålkastaren något från slutstriden mellan de båda Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg.Men uppmärksamheten har nu som sagt förflyttats till till Bianchis hälsotillstånd och kritiska röster har börjat höras om Morussias agerande vid olyckan. I ett blogginlägg skriver Radiosportens Fredrik Af Petersen att stallordern till Bianchi strax före kraschen var att han skulle fortsätta att hålla hög fart för att hålla Marcus Ericsson bakom sig i loppet – detta trots att en förare redan kört av vägen just i den aktuella kurvan där olyckan skedde.  Vi har nog inte hört det sista om detta.Här ser ni bilder från den otäcka kraschen från en åskådare som filmade händelsen.

Ericssons start i USA i fara

Och på tal om Ericsson så är hans start i USAs GP nu i fara. Efter att hans stall, Caterham efter en lång tid med ekonomiska problem så har Caterham nu begärts i konkurs. Nu pågår en rättslig tvist mellan de gamla och de nya ägarna som verkar göra att Ericsson kan missa loppet i USA nästa söndag – och det finns risk att han till och med missar resten av säsongen. Många ställer sig nu starkt kritiska till Caterham och vissa högt uppsatta motormän har till och med gått ut offentligt och sagt att det vore bättre om Caterham bara försvann. Fortsättning lär nog följa i detta ämne också.