Att hålla rallybilen i bra skick

Rally är en relativt extrem sport i jämförelse med många andra. Både du och din bil utsätts för stora påfrestningar vid varje tävling, vilket kan bli både dyrt och jobbigt. Trots det så är det svårt att hålla sig ifrån denna underbara sport! Att vara förare behöver inte nödvändigtvis alltid betyda att du själv utför service och reparation på bilen, det överlåts ofta till mekaniker. Det kan i längden bli ganska dyrt. Finns det något du kan göra själv? 

Håll bilen ren

En av de mest grundläggande sakerna som de allra flesta klarar av är att hålla bilen ren. Det kanske inte låter som en viktig grej att hålla en rallybil ren? Faktum är att det inte bara är för syns skull som bilen bör tvättas ofta. Sand, smuts och till exempel salt som samlats på bilen ökar risken för rost och andra skador. Är man noga med tvätten redan från början så blir det enklare att hålla bilen ren i framtiden. Smuts har en tendens att brännas fast på vissa ställen och blir mycket svårare att få bort om det får sätta sig ordentligt. Lämnar du dessutom bort de mer komplicerade ingreppen så kommer mekanikern garanterat vara nöjd över att du hållit rent och snyggt överallt.

Lär dig de mer grundläggande sakerna själv

Information har aldrig varit mer lättillgänglig än vad den är idag. Har du ett intresse för rally så är det inte helt omöjligt att du skulle tycka om att pyssla med bilen. Det finns många enkla saker du kan lära dig som din bil garanterat kommer tacka dig för. Du kan enkelt hitta en guide för lite enklare ingrepp som till exempel att byta bromsar själv. Allt ligger bara en sökning bort. Andra exempel kan vara oljebyten, kontrollera lufttryck i däcken eller kolla däckens slitage.

Category: Bil