Årets Rally-VM

Rally-VM eller som det också heter World Rally Championship (WRC) har nästan kommit halvvägs in i säsongen och det verkar som att det kan komma att bli spännande.

I början av säsongen såg det ut som att det skulle gå relativt enkelt för ledaren att vinna den åtråvärda titeln. Sebastien Ogier är fortfarande bäst och har en rätt så bekväm ledning. Det skiljer sig dock inte alltför mycket ned till tvåan och några dåliga lopp kan snabbt göra att finnen Latvala knappar in. Du kan kolla på den officiella WRC-sidan för att skaffa dig en bättre överblick över mästerskapet.

Rallytävling

Många olika vägunderlag

WRC är känt för dess många olika vägunderlag vilket ger mästerskapet en alldeles särskild prägel. Några exempel på underlag som förekommer är ökensand, packad snö, is, asfalt och så klart grus. Det betyder att vissa förare är extra bra i vissa sorters terränger. I augusti kommer WRC att komma till Finland i Neste Oil Rally. Då kommer finnen Latvala förmodligen att ha en aningen större chans än vanligt. På bettingsidor så som Bet365 kommer dock säkerligen Ogier att vara favorit i och med att han vunnit flest tävlingar. Om du tror att Latvala har stor fördel av att det är hans hemmaplan kan det vara värt att chansa lite på honom. Du kan nämligen räkna med att Latvala kommer vara hungrig. Han har målet i sikte och det är förstaplatsen så det gäller att Ogier ser upp.

Andra förare

Just nu verkar det bli en uppgörelse mellan Latvala och Ogier, ingen annan förare är ens i närheten. När det däremot kommer till tredjeplatsen kan många utmanare tänkas knipa åt sig den. Intressant är att de två norrmännen Mads Östberg och Andreas Mikkelsen ligger på tredje respektive fjärde plats och det ser ut att bli jämnt. Den gamle legendaren Mikko Hirvonen ligger på femteplats en bit bakom norrmännen men om han kan göra några bra lopp så kommer han snabbt ifatt.